Flirten?! Wat is dat?
Hoe ziet dat eruit, flirten?
Slider

Flirt techniek

Hoe ziet dat eruit, flirten?

Wat gebeurt er met je lichaam en hoofd als je iemand ontmoet die je leuk vindt?
Misschien krijg je vlinders in je buik of ga je je anders gedragen in het bijzijn van deze persoon. Je neemt een actieve houding aan, je wordt drukker in manier van praten en bewegen en je maakt lachend plagerige en uitdagende grapjes naar de persoon die je leuk vindt. Kortom je probeert hem of haar te verleiden!

Hoe te flirten?

Je staat te kijken van jezelf: zo spontaan, humoristisch en mondig ben je normaal nooit. Je ogen stralen en staan geen moment stil: je trekt je wenkbrauwen op en vergroot je ogen, dan knijp je ze toe waarna je ander door een kiertje aankijkt. Met scheefgetrokken hoofd lach je de ander toe, waarnaar je vervolgens weer verlegen omlaag kijkt. Je krijgt een rood gezicht en je mond tuit zich terwijl je leuke grapjes maakt. Sommige zinnen spreek je met een hoge stem uit, terwijl andere zinnen niet worden uitgesproken. Ook je handen zijn continue in beweging, je raakt je eigen armen aan en benen veelvuldig aan, je vingertoppen raken je wang aan of je zit in je eigen haar te friemelen, ook de bovenste knopen van je overhemd of blouse vind je vaak.

Flirten

Het gedrag wat hierboven beschreven is en wat je vast wel eens ervaren hebt bevat alle onderdelen van het flirten: je bent bezig met het geven van uitdagende uitingen naar degene met wie je contact hebt. Hierbij moet natuurlijk opgemerkt worden dat het doel van het flirten lang niet altijd niet het aangaan van een seksuele relatie met de ander is! Het verschil tussen flirten met of zonder seksueel doel zit hem in het feit dat in flirten met een ander doel dan een seksuele relatie, op een andere manier wordt gedaan: vaak worden bepaalde signalen anders uitgevoerd.

Flirten in de trein of op het werk.

Ook op werkvloer, in de trein of op de sportschool wordt veel geflirt. Dit is niet storend, het kan juist productief en sfeer verhogend werken!

De situatie waarbinnen geflirt wordt is bepalend voor de manier waarop degene waar je mee flirt betekenis toekent aan deze signalen. Geef je signalen af die seksueel opgevat kunnen worden of houd je een en ander zakelijk? Maak je grapjes over de omgeving of over het uiterlijk van degene waar je mee flirt? Waar maak je, met degene waar je mee flirt, de meeste complimenten over? Reageert de ander met verhalen over familie, kinderen of partner? Dan weet je bijna zeker dat je te ver bent gegaan! Ook hard lachen om opmerkingen die je maakt betekenen vaak dat je flirtgedrag verkeerd wordt opgevat.

Vrouwen en flirten

Zowel mannen als vrouwen geven tijdens flirten opvallende en prikkelende signalen uit om de aandacht van de ander trekken. Het blijkt in de praktijk dat vrouwen vaak het initiatief nemen. Vaak stapt een man vaak op een vrouw af, maar is het de vrouw die bepaalt wie en wanneer dat mag doen. De meeste vrouwen hebben een zesde zintuig hebben voor het uitzenden en herkennen van flirtsignalen.